Google Website Translator Gadget

29 juli 2011

Märkligt.

Om man ser på räknaren i torne älv har hittills passerat lika mycket lax som i fjol, dessutom ser det ut som om toppen på stigningen var ungefär på samma tidpunkt som andra år trots alla spekulationer om att fisken skulle varit försenad.
Mera fisk skulle det gärna fått gå upp antalet är nu hälften av vad som steg upp 09.
Det märkliga är att det kom så lite fisk i förhållande till i fjol, inte var det nu några stora mängder då heller men betydligt fler än i år, så varför blev det då så?

Kanske den största delen av laxen gick riktigt lång ut, längre ut än vad vi nu brukar fiska på. Skulle förklara varför yrkesfiskarna också fick så lite i sina fällor.

Eller kanske den största delen gick på djupt vatten 15-20 meter, så djupt brukar vi inte fiska förutom med nåt enstaka bete. Även det skulle förklara varför inte yrkesfiskarna fick några mängder.

Nå vi hoppas att mängder med fisk går upp ett nytt är.

Har haft en liten formsvacka med fisket nu, fiskat lite abborre men det är nu det ända, hösten kommer fort så det är nu inte så länge innan man får börja med öringfisket.

1 kommentar:

  1. Märkligt ja!Kanske det är så att fisken gick djupt i år,eftersom en stor del av dom som fångades på trolling tog djupare än "normalt" och majoriteten av alla trollares drag,dras i ytan.

    SvaraRadera