Google Website Translator Gadget

29 maj 2016

Fortsatt bra fiske

Helgens fiske gick både bra och dåligt.Hade med mej Johnny och Andreas som inte varit ut tidigare i är men  nog hört om det goda fisket.

Hela lördagen gick inte alls bra för oss, inte en enda händelse medan alla andra runt oss drog på lax.
Slutade med att vi planlöst yrade runt i hopp om att köra över ett flak lax men det ville sig icke, Andreas och Johnny började tvivla på om allt det dom hört var överhuvudtaget sant, kanske det var en saga alltihopa? Gav upp en tiotiden på kvällen.

Söndagen skulle vi ta en kortare dag, behövde va i land kl 16 så vi planerade att ta upp kl 15.
Kört ett par timmar då motorn börjar hosta. Hade på flit kört med lite bränsle i tanken då båten skall trailas i Åland men visste inte hur mycket som var kvar. Snabbt växlar jag över till andra motorn och fram med bränslet.

Då alla är som mest koncentrerade så vrålar det till rullen på ena planerspöt. Johnny tar in denna fisk som vägde en 7-8kg ungefär.  Vänder båten och tar oss tillbaka till samma ställe, säger åt Andreas att va redo att börja drilla när vi passerar platsen där förra tog. Men inget hände och fortsätter ett par minuter till på samma kurs då det vrålar till ordentligt. Efter en kamp på ca 25-30minuter lyckas vi efter många försök kroka fisken. En riktig fin pjäs på 14-15kg.Hostande motorn, jo det var inte bränslet märkte vi när vi skulle åka i land och startade motorn. Tog av motorkåpan och upptäckte att kylslangen hade hoppat ur och pumpat in vatten under motornkåpan. Får hoppas att det bara är fukt i nån elkontakt eller liknande, har den på tork nu så blir att prova i morrgon och hoppas på det bästa. Blev lite sen då det bara gick 10knop med en motor, då stigningen är så stor att den inte orkar varva upp.Kommit bra med fisk från de platser man hört av så vi hoppas det fina fisket fortsätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar