Google Website Translator Gadget

6 juni 2016

Trollingträff

Efter en intensiv trollingresa är vi på väg hemåt.  Gick si så där för oss.
Eftersom vi inte hade någon aning var vi skulle dra eller var man fiskar där så bestämde vi oss för att satsa på ett område Runt en grundtopp.

Fredag var det riktigt bra väder. Väl ute på plats konstaterade vi att många andra var på samma ställe så tidvis blev det mest slalom körning mellan trollingbåtar. Två fiskar fick vi upp under dagen.

Lördagen var det ordentigt med vind så vi tog oss så högt upp som möjligt för att trolla undanväder. Gick riktigt bra och tog inte länge innan vi hade en lax i samma område som fredagen. Tänkte köra undanvind en timme till och sen ta upp grejerna och köra upp på nytt och börja om. Men arrangören meddelade ganska snabbt om att tävlingen avbryts och kl 13 skall alla vara i land så vi trollade oss inåt land i stället. 

Helt riktigt beslut för övrig att ställa in resten av dagen fiske, vinden låg som högst på 14sekundmeter och vågorna började bli rätt höga.

Söndagens fiske startade redan från kl 04:00 för de som ville åka ut redan då och vem ville inte det.
Förvanade nog så tog det inte länge efter att folk fått ut grejerna innan första rapporterna kom i vhf att båtar hade fast fisk, trots att det var rätt mörkt ute.
Vinden tilltog rätt snabbt och vågorn var inte stora på något sätt men rätt besvärliga att köra mot så vi beslutade överge stället och dra med vinden. Fick en lax fast, men resten av dagen blev till en massa lintrassel och sånt. Tävlingen avslutades kl13:00

Blev en del erfarenheter rikare på denna resa, och fick se det nya finska rekordet på spöfångad lax invägas på lördag av tre lyckliga fiskare 124cm och 24,6kg. Med en höjd av 31cm. !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar