Google Website Translator Gadget

19 juli 2016

Sammanfattning av årets laxfiske

Ja vad kan man säga, ett riktigt fint laxår.

Bästa året hittills för min del, en hel del laxar fast varav en stor del simmar vidare.
Sex fiskar över tio kg:  16,6kg 16,3kg 14,5kg 11,4kg 11,1kg 10,1kg
Bästa dagen ett fyrhugg och tre singelhugg.
Totalt 37 händelser varav 15 lossnat nästan genast eller iallafall rätt snabbt.

Har bara en fjäderring på de flesta skedar så kanske därför så pass många tappade, men har även sett att några fiskar haft kroken på utsidan av mungipan så verkar som en del biter mitt på och krokar sig själva på utsidan mun. Men dom sitter inte alls bra på.
20kg+ Saknas ännu men hoppas på att ta en nån gång , kanske nästa år förhoppningsvis.

När det är mer fisk i farten får man ett mönster i fisket, med lite fisk i farten kan man inte säga något dess mer från en enskild händelse plats eller bete.
Fyra hugg en dag och tre av dom på en och samma skamfilad ismo sked men på olika djup då är det lite underligt.

Provdrog skeden långs med båten och precis med 4,5km/h började den gå riktig riktigt oreglebundet, stannade upp korta intervaller osv. Provade vrida till några skedar på samma vis men lyckades inte alls komma i närheten heller. Synnerligen svårt att få till det.

Laxstigningen har avtagit och planat ut, ligger i går på nästan samma antal som 2014
17.7 2014 88900st
17.7 2016 89600st

Behöver få 11000st upp ännu i år om vi skall klå 2014.

Simo älv går riktigt bra, 4600st t.o.m 17.7 vilket är betydligt bättre än totala antalet ett normalt år där som ligger på 2500-3500st

Vad detta kan bero på kan man bara spekulera om. Men min gissning är att en större del av laxen hann förbi pga den tidiga stigningen då inte fångstredskapen var i sjön ännu.

Har haft paus från allt fiske sen laxtrollingen men i början av september blir det iallafall en Norgeresa. Denna gång från båt, men kanske man skulle slänga med en kajak för säkerhets skull.
Jo nått fiskerelatera har jag iallafall gjort, tagit en ordentlig städning bland fiskegrejerna men mer om det en annan gång.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar