Google Website Translator Gadget

23 maj 2017

Krokbekymmer

Blev fiske lördag-söndag.  Hade med Jonny och Andreas och helt utan händelse var vi inte. Blev sen start men vid middagstid plockade Andreas och Jonny ut varsin sida.  Förklarade åt Andreas att han måste sätta på ett visst bly på 20gram, ett som inte liknar dom andra längst ut. Har säkert 15 andra 20grams bly men just detta brukar ge fisk. Man blir inte bara beroende utan det kommer en stor del vidskeplighet med på köpet då man trollar lax...
Nåja efter en timme kliver in fisk på och förstås på spöt med den underliga vikten.
 Andreas kämpade på men fisken ville inte ge upp alltför lätt och dyker rakt mer flertalet gånger. Till sist kommer den till båten och vi lyckas få den den krokad. En fin fisk på 9,5kg.
Resten av dagen flyter på utan dess mera händelser.
Söndag morrgon, vaknar lite över fem på morrgonen då en fiskekompis ringer och påminner mej att det är dags att stiga upp nu, vädret var kanon och dom var på väg ut. Nå hade lovat gastarna att vi tar sovmorgon. Inte kunde vi sova bort dyrbar fisketid så väckte upp dem, sovmorgonen var slut. Ganska händelsfattig morrgon men mot middagen så fick vi ett hugg på riggen men den lossnade efter 10sekunder. Gastana hann nu inte uppfatta mycket då dom fortsatt sin morrgonvila.
Snurrade på i området och plötsligt sitter en fisk på. Jonny tar in den utan större bekymmer, har den vid båten flera gånger men jag lyckas inte nå den med kroken.
En fin fisk på ca 10kg men när jag får den till sist krokad och halva fisken i båten lossnar kroken ur och fisken likaså.
Får nog åka och handla en ny krok nu..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar