Google Website Translator Gadget

15 maj 2016

Fredagen den 13...Bom,bom bom

Åkte ut på fredag, kanske man inte borde gjort det.

Hann få ut en sidan innan jag hade ett hugg, men den fastnade inte...ny sked på där så tydliga märken av att laxen varit och provsmakat....

Fortsatte plocka ut grejer och en till löste ut...fastnade inte den heller

Plottern fick fnatt, eller så har jag ett otroligt kraftigt ekolod 47,9 miljoner meter djupt..haha


Harvade på, superväder och plötsligt började ena riggspöt skaka något grymt jo där satt en fisk på men den lossnade inte ur.
Hade satt på STAX klämmorna och en ny scotty klämma men hade glömt kolla den så den var på hårdaste läget med linan längst in så den satt som svärdet i stenen. Hade bara 15fot släplängd så den skakade sig loss ganska fort. Eller berodde det på att det inte gick att spänna ner riggspöt ordentligt med Stax då dom löser ut från riggvajern då man försöker spänna riggspöt?
Nå stax hammnade omgående i papperskorgen, tanken är väl god men tyvärr går det inte att spänna upp ordentingt utan att dom löser ut.Inga fler händelse i fiskväg, men nog i missödesväg. Satt flätlina på ena planerbords, planerboard extreme 1mm. Först kroknade planerspröt    Lite nödlösning med lina för att det inte skall lossna helt

Tror att den är för stum, har en dämpare ut med pulkan men fjädrar nog för lite.
Slutade med att linan gick av så den linan åker av.
Kanske den passar om man har mindre pulkor men inte till dom jag har. Som tur var gick linan när jag höll på att plocka upp och hade bara några spön kvar att ta upp.

Nya tag en ny helg bara vädret tillåter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar